FÆRRE PÅ OFFENTLIG FORSØRGELSE

BEDST PÅ FYN: 110 FÆRRE END VENTET PÅ OFFENTLIG FORSØRGELSE I FAABORG-MIDTFYN

Jobcenteret i Faaborg-Midtfyn Kommune lykkes i høj grad med at få borgere i beskæftigelse. Det glæder formand for Arbejdsmarkedsudvalget, René Brinch Petersen.

110 færre borgere end forventet i Faaborg-Midtfyn Kommune er på offentlig forsørgelse.

Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriets seneste benchmark, som blandt andet ranglister kommunerne efter deres evne til at få borgere i job. Rangordningen er baseret på tal fra en et-årig periode, hvor kommunernes faktiske andel på forsørgelse sammenholdes med det forventede antal ud fra statistiske beregninger.

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, René Brinch Petersen (A), sender en tak til medarbejderne i Jobcenteret, som har leveret de flotte resultater:

”For de borgere, der er ledige, gør det en kæmpe forskel at komme i job – både økonomisk og ikke mindst socialt. Medarbejderne i Jobcenteret arbejder tillidsbaseret og anerkendende i samarbejdet med borgerne. Så der er altså ikke tale om, at nogen bliver presset ud i job, men at man sammen finder løsninger på, hvordan et arbejdsliv kan skrues sammen, og at være lyttende og nysgerrige – også når reglerne kan stramme. Vi oplever borgere, der er meget åbne over for nye muligheder, og som også har en stor del af æren for de fine resultater,” siger han.

GODT SAMARBEJDE MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHEDER

I Jobcenteret er der et stort fokus på ordinære timer. I stedet for at matche borgere og virksomheder til praktikforløb, er der fokus på at matche til job – også selvom det så nogle gange er til stillinger på færre timer end fuld tid.

”Borgerne bliver en del af arbejdsfællesskabet, uanset om det er få eller flere timer, de arbejder. Og virksomhederne har fået øjnene op for, at arbejdskraft kan komme i flere former end de vanlige 37 timer om ugen og kan se en fordel i at sammensætte en stilling af flere forskellige personer, som løser mangeartede opgaver. Vi oplever, at det tætte samarbejde med Erhvervsrådet og de lokale virksomheder virkelig gør en forskel,” siger René Brinch Petersen.

Benchmarkingen placerer Faaborg-Midtfyn Kommune på en 9. plads blandt de danske kommuner og helt i top blandt de fynske. Se data her: Forventet og faktisk antal og andel fuldtidspersoner på offentlig forsørgelse (jobindsats.dk)

9. marts 2024

aarsfest-billede

Årsfest

Festen blev første gang afholdt ved jubilæet i 1922 og har siden været en fast tradition hvert år.

14. juni 2024

fugleskydning-billede

Fugleskydning

Sødinge Mose med spisning, godt samvær, keglespil og salonriffelskydning.

13. November 2024

torskespisning-billede

Torskespisning

Når torsken har nået en tilpas størrelse i november, mødes vi til årets Torskespisning.

6. marts 2024

generalforsamling-billede

Generalforsamling

Formanden aflægger beretning om det forgangne år og om alle fortræffelighederne.